SEO Hosting Nedir?

SEO Hosting Nedir?

SEO Hosting Nedir?

SEO Hosting, web sitelerinin arama motorları tarafından daha kolay bulunmasını sağlayan özel bir hosting hizmetidir. Bu hizmet, web sitelerinin IP adreslerinin benzersiz C-bloklarında barındırılmasını gerektirir.

SEO Hosting’in Özellikleri

SEO Hosting, standart hosting hizmetlerinden farklı olarak, C-CLASS IP adreslerini barındırır. Eğer birden fazla internet sitesi barındırıyorsanız ve bu siteler arasında link paylaşımı yapıyorsanız, standart IP tabanlı hostinglerde bu linkler değer kazanamaz. Ancak, SEO Hosting kullanarak geliştirdiğiniz sitelere farklı IP’ler atayabilirsiniz. Bu sayede verdiğiniz backlinkler herhangi bir değer kaybına uğramaz.

IP adresleri beş sınıftan oluşmaktadır: A, B, C, D ve E sınıflarıdır. A sınıfı IP’ler bu beş sınıf arasındaki en kaliteli IP sınıfıdır. Ancak, dünyada ve ülkemizde A ve B sınıfı SEO Hosting hizmeti oldukça zor bulunur. Bu nedenle, eğer bir SEO Hosting hizmeti almak istiyorsanız, C-CLASS bir IP hizmeti almanız en ideali olacaktır.

SEO Hosting sistemi, geliştiricisi olduğunuz internet siteleri haricinde diğer sitelerden backlink alma ihtiyacını ortadan kaldırır. Kendi siteleriniz arasında hiçbir değer kaybı olmaksızın backlinkler alabilirsiniz. Bu özellik, backlinkler için ayırdığınız bütçenin azalmasına çok büyük katkı sağlar.

SEO Hosting’in Faydaları

SEO Hosting, web sitelerinin arama motorları tarafından bağımsız olarak sıralanırken birbirine bağlanmasına olanak tanır. Bu nedenle, SEO Hosting, birkaç veya daha fazla web sitesi olan site sahipleri için çok daha yararlıdır.

Ayrıca, SEO Hosting hizmeti alırken veya yaparken, IP adreslerinin belirli bir coğrafi konumda olmasına dikkat edilmelidir. Bu, sitenizin arama motorlarında daha iyi bir sıralama elde etmesine yardımcı olabilir ve hedeflenen coğrafi bölgeden daha fazla ziyaretçi çekebilirsiniz.

0
    0
    Sepetiniz
    Sepetiniz boşMağazaya Dön